15
sep
2021
Malmö-Limhamn
Restaurang La Couronne / Zoom
Södra Förstadsgaten 36
Malmö,
Sweden

Advokat Ulrika Rogland berättar om våld i nära relation.

Ulrika Rogland började arbeta på advokatbyrå 2014 med målet att bli advokat och har innan dess arbetade hon under många år som som åklagare och har vid flera tillfällen uppmärksammats för sitt arbete i sexualbrottsmål med kopplingar till kvinnor eller barn, relationer eller hedersvåld. Hennes arbete ledde bland annat till att hon utsattes för mordhot. Bland målen som hon haft hand om kan nämnas "Alexandramålet" (2006) och "mordet på Lugna gatan" (2012). Som skäl för sitt karriärbyte till advokat har hon angivit polisens bristande resurser för att utreda familjevåld.
Parallellt med sitt nya yrke ägnar hon sig åt en regelbunden föreläsningsverksamhet, där hon driver opinion för kvinnors och barns rättigheter.
2016 utkommer boken Vad är grooming?, skriven av Rogland tillsammans med psykologiprofessorn Sven Å Christianson. De båda hade i samma ämne redan 2012 författat "Jag kände mig speciell": grooming på Internet.

Programmet kommer hållas på plats på Resturang La Couronne men kommer också sändas digitalt via Zoom som vanligt. Zoom öppnas kl 12.15.